Ha már itt a cukkini szezon próbáljátok ki a cukkini tócsit.
Zabpehely lisztes cukkini tócsi / tócsni
Nálunk vas megyében tócsi. Diétásabb a hagyományos krumplis verziónál. Sütőben sütve nem tocsog az olajban. Mi megsózva tejföllel szoktuk enni.
Hozzávalók
- 1200 g cukkini lereszelve
- 2 fej hagyma vörös vagy lila
- 4 db tojás
- 250 g zabpehely liszt
- só
- bors
- fokhagyma por
- (sajt) elhagyható
Elkészítés
- Lereszeljük a cukkinit, megsózzuk és hagyjuk állni kb 15 percet, hogy levet engedjen. (Akit zavar a mag szedje ki a belsejét, nekünk nem szokott vele gondunk lenni.)
- Utána kinyomkodjuk a levét.
- Ízlés szerint fűszerezzük és minden összetevőt hozzá adunk. Összedolgozzuk.
- Én sütőpapírral bélelt jénaiba vagy tepsibe szoktam önteni úgy, hogy kb 1 max 2 cm legyen a vastagsága. Sütőben sütöm. (Lehet olajban is ha valaki úgy szeretné.)
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokon alsó – felső sütési módon.
- Ha elérte a hőfokot a sütő, betesszük sülni. Nekem 1 órát sült ezzel a vastagsággal. Szép aranybarna lett a teteje.
- Mi a hagyományos krumplis tócsit is így sütjük és megsózva tejföllel tálaljuk. A mamám is mindig így csinálta.