A puha vajat, a tojásokkal és a cukrokkal habosra verjük.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fűszereket, a zabpelyhet és a csoki és aszalt gyümölcs darabokat. Összekeverjük, majd jöhet hozzá a felvert vajas keverék.
Tetszőleges méretű gombócokat formázunk a tésztából, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket (Én vizes kézzel vagy vizes kanállal szoktam). Majd szétlapítjuk a gombócokat, hogy maximum 1 cm vastagok legyenek.
Előmelegített, 170 fokos sütőben, alul - felül sütési programon én 15 percet szoktam sütni, amíg aranybarna nem lesz. (De figyeljétek, mert attól is függ ti milyen méretű kekszeket formáztatok.) Hagyjuk kihűlni és kész is a finom karácsonyi hangulatú ropogós zabkeksz.
HA SZERETITEK A SÜLT SÜTI ILLATÁT, HADD AJÁNLJAM NEKTEK A KÉZMŰVES SZÓJAVIASZ ILLATGYERTYÁIMAT AMIKET ÉN ÖNTÖK. EHHEZ A KEKSZHEZ PASSZOL A MIKULÁS PÉKSÉGE ELNEVEZÉSŰ GYERTYÁM, DE TÖBB SÜTIS ILLATÚ KARÁCSONYI GYERTYÁT IS TALÁLHATTOK A WEBOLDALAMON: WWW.LUCEDIBIANCA.COMHA VÁSÁROLNÁTOK HASZNÁLJÁTOK A: "KOVASZTUNDER" KUPONKÓDOT ÉS KAPTOK -10 % KEDVEZMÉNYT! JÓ KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉST MINDENKINEK!