A só kivételével minden hozzávalót összekeverünk, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Pár perc dagasztás után jöhet hozzá a só, majd teljesen kidagasztjuk a tésztát. Utána 1 órát pihentetjük kiolajozott kelesztőtálban.
Elkezdjük termelni a levegőt a tésztánkba a hajtogatások segítségével. Elvégezzük az első hajtogatást, majd pihentetjük a tésztát 45 percig kiolajozott kelesztőtálban.
Jöhet a második hajtogatás, majd ismét pihentetjük a tésztát 45 percig.
Elvégezzük a harmadik, utolsó hajtogatást, utána 1 órát pihentetjük a tésztát, és betesszük a hűtőbe 10-12 órára kelni. (Ha aznap akarjátok kisütni, 1 óra pihenő után formázzátok a zsemléket, és hagyjátok kb. 4 órát 24 fok körül kelni.)
Kivesszük a hűtőből a tésztát, és hagyjuk szobahőmérsékleten temperálódni 1-2 órát.
Tetszőleges méretű gombócokra osztjuk a tésztát; én 110-120 grammosakra ajánlom, majd gömbölyítjük, megformázzuk a zsemléket, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Egy konyharuhával letakarva kelesztjük őket 24 fokban kb. 4 órát.
Előmelegítjük a sütőt alsó-felső sütési programon 200 fokra.
Ha teljesen megkeltek a zsemlék, betesszük őket a sütőbe, forró sütésre állítjuk, és egyből csökkentjük 180 fokra a hőmérsékletet. 30-35 perc alatt készre sütjük.