Kimérjük a vizet és elkeverjük benne a kovászt, majd rászitáljuk a lisztet. Elkezdjük dagasztani, majd 30 percet pihentetjük.
Adjuk hozzá az olajat és a sót, és dagasszuk tovább.
Kiolajozott kelesztő tálba tesszük a tésztát és 30 percet pihentetjük.
Elkezdjük hajtogatni a tésztát sziromhajtással (mint a virág szirmainál, úgy megyünk körbe), majd 30 percet pihentetjük.
Ismét sziromhajtással meghajtogatjuk és 30 percet megint pihentetjük.
Elvégezzük az utolsó sziromhajtást, 30 percet pihentetjük, majd hűtőben kelesztjük 72 órát.
72 óra múlva kivesszük a hűtőből és hagyjuk 1-2 órát temperálódni a pulton. Utána kettészedjük a tésztát és gömbölyítjük, majd letakarjuk egy konyharuhával. Hagyjuk pihenni 2-3 órát.
Előmelegítjük a sütőt 300 fokra alul-felül sütéses programon, a pizza kővel együtt.
Ha elérte a sütő a 300 fokot, megformázzuk a pizzákat és rátesszük a feltétet.
Betesszük sülni a pizzakőre a pizzát. (Én szoktam kicsit párásítani is a sütőbe.) 6-8 perc alatt készre sütjük.