Kimérünk 300 g megmaradt kovászt, én a 2 nap alatt összegyűjtött maradék kovászomat használtam fel.
Adjunk hozzá 5 cl oliva olajat, 2 szál friss rozmaringot, 150 g sajtot, egy teáskanál sót és 100- 120 g kenyérlisztet, attól függ kinek milyen folyós volt a kovásza. A lisztet lassan adagoljuk, hogy elérjük a megfelelő állagot.
Gyúrjuk össze, egy sűrű, de nyújtható tésztát kell kapnunk.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki pár mm vékonyra, majd vágjuk fel egy pizzavágó segítségével.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire őket, fújjuk le olaj sprével majd a végén sózzuk meg.
Előmelegített sütőbe 210 fokon légkeveréses módon, kb 10-12 percig süssük ,míg aranybarna színűek nem lesznek. Ha megsültek, Várjuk meg míg kihűlnek a krékerek akkor lesznek finom ropogósak.