Kimérjük a vizet, hozzáadjuk a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd cukorszirupot főzünk belőle. Ezután hozzáadjuk a sült sütőtököt.
Ízesítjük a fűszerekkel, és hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet is. Ezután egy apró lyukú szűrőn átszűrjük a szirupot, és egy tiszta, sterilizált üvegbe töltjük.
A megmaradt fűszeres sütőtökpürét én sütőtökös kuglófba szoktam felhasználni, vagy ha nem akarok sütni, natúr joghurttal keverem össze, és kész is a finom, fűszeres sütőtökös joghurt. Furcsán hangzik, de nagyon finom.
A sütőtökszirup kb. 1-2 hétig biztosan eláll a hűtőben. Mi ennyi idő alatt el is szoktuk fogyasztani, de nyugodtan felezzétek a receptben szereplő adagokat, ha nektek sok lenne.