Elkészítjük először a Tang Zhong-ot. Aki nem tudja mi ez, van egy külön oldal ahol részletezek mindent. Keverjük össze a Tang Zhong-hoz szükséges 40g lisztet és 240g tejet. Melegítsük 65°C-ra folyamatos kevergetés mellett, amíg sűrű állagot nem kapunk. Majd hagyjuk kihűlni. Utána adjuk hozzá a tésztánkhoz.
Kimérjük a tejet, a tojásokat, a kovászt, hozzáadjuk a Tang Zhong-ot és rászitáljuk a lisztet. Elkezdjük dagasztani a tésztát, majd dagasztás közben hozzáadjuk a zsírt és a vajat. A dagasztás legvégén jöhet a só.
Teljesen kidagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott kelesztő tálban pihentetjük 1 órát.
Elkezdjük hajtogatni a tésztát tetszőleges módon, majd hagyjuk pihenni 1 órát.
Elvégezzük a második hajtogatást, majd hagyjuk pihenni 1 órát.
A harmadik utolsó hajtogatás után hagyjuk érni a tésztát még 2 órát.
Formázás: Kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát és megkenjük a vajjal, megszórjuk a kakaóval, a cukorral és a csokival. Feltekerjük egy rúdba és 3-4 cm-s darabokra felszeleteljük és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Újabban én közel rakom őket egymáshoz, hogy a sütés során összeérjenek így a szélük is finom puha lesz, nem szárad ki. Hagyjuk kelni kb 2-3 órát.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra alsó-felső sütési programon.
Lekenjük a csigákat 1 felvert tojással és egy korty tejjel.
Betesszük sülni a csigákat, gőzösítünk a sütőbe. Egyből csendesítjük a sütőt 200 fokról 180 fokra és kb 30 perc alatt készre sütjük.