A vizet a vajjal, a vaníliás cukrokkal és egy csipet sóval össze melegítjük.
Mikor elolvadt a vaj, lekapcsoljuk a tűzhelyet és hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Hagyjuk egy 10-15 percet hűlni.
Ha langyosra hűlt jöhet hozzá a tojás és a kovász majd egyneműre keverjük és habzsákba töltjük. Amit én használtam díszítő cső: Szőregi 887
Közben elkezdjük melegíteni az olajat, kb 170 fokosnak kell lennie majd a sütéshez.
Én egy sütőpapírt fel szoktam csíkokra vágni arra szoktam kinyomni a habzsákból a csíkokat, majd sütőpapírostól teszem az olajba. A sütőpapírt kihúzom egy csipesszel alóla és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Egy papírtörlőre tesszük a churrost, hogy lecsepegjen a felesleges olaj, majd egyből még forrón meghempergetjük fahéjas cukorban.
Csoki szósszal vagy tejszínhabbal tálaljuk, ki mivel szeretné.