Somlói galuska pohárdesszert – ahogy mi készítjük.
Somlói galuska
Ez most nem kovászos recept, hanem egy nagyon finom, könnyen elkészíthető desszert – a somlói galuska receptje, ahogy mi készítjük.
Hozzávalók
Tészta
- 5 db tojás
- 260 g liszt
- 260 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
Krém
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 3 ek cukor
Csokiöntet
- 1 tábla étcsokoládé
- tej
Egyéb hozzávalók
- 1 doboz ananász befőtt
- mazsola
- rum vagy rumaroma
- tejszínhab
Elkészítés
- A mazsolát pár órára rumos vagy rumaromás vízbe áztatjuk.
- Először a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Kikeverjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
- Előmelegített 180 fokos sütőbe, alul-felül sütési programon, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
- Közben felfőzzük a vanília krémet, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, felkockázzuk kis darabokra a piskótát, majd beleforgatjuk a vanília krémbe.
- Elkészítjük a csoki öntetet vagy felolvasztunk egy tábla csokit és tejjel hígítjuk. A másik módszer pedig: 6 dl tej, 1 db csoki puding, és még olvasztunk bele egy kis étcsokit.
- Rétegezés: 1. Bekrémezett piskóta2. Ananász darabok3. Mazsola4. Csoki öntetMajd még egyszer megismételjük ezeket.
- Fogyasztás előtt a tetejére nyomunk még tejszínhabot.