Somlói galuska

1.5K

Somlói galuska pohárdesszert – ahogy mi készítjük.

Somlói galuska

Ez most nem kovászos recept, hanem egy nagyon finom, könnyen elkészíthető desszert – a somlói galuska receptje, ahogy mi készítjük.

Hozzávalók
  

Tészta

  • 5 db tojás
  • 260 g liszt
  • 260 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz

Krém

  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 3 ek cukor

Csokiöntet

  • 1 tábla étcsokoládé
  • tej

Egyéb hozzávalók

  • 1 doboz ananász befőtt
  • mazsola
  • rum vagy rumaroma
  • tejszínhab

Elkészítés
 

  • A mazsolát pár órára rumos vagy rumaromás vízbe áztatjuk.
  • Először a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Kikeverjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  • Előmelegített 180 fokos sütőbe, alul-felül sütési programon, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
  • Közben felfőzzük a vanília krémet, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, felkockázzuk kis darabokra a piskótát, majd beleforgatjuk a vanília krémbe.
  • Elkészítjük a csoki öntetet vagy felolvasztunk egy tábla csokit és tejjel hígítjuk. A másik módszer pedig: 6 dl tej, 1 db csoki puding, és még olvasztunk bele egy kis étcsokit.
  • Rétegezés:
    1. Bekrémezett piskóta
    2. Ananász darabok
    3. Mazsola
    4. Csoki öntet
    Majd még egyszer megismételjük ezeket.
  • Fogyasztás előtt a tetejére nyomunk még tejszínhabot.
Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close