Pisztácia golyó
A kókuszgolyó pisztáciás verziója. A kókuszgolyó alap receptje Suga Paulina receptje ezt módosítottam, pisztáciásítottam. (Tényleg sokkal puhább, finomabb, mint a kekszes verzió, nem száraz.)
Hozzávalók
Tészta
- 60 g olaj
- 60 g méz
- 250 g tej
- 150 g cukor
- 1 db tojás
- 90 g pisztácia tört
- 180 g liszt
- 18 g sütőpor
Ragasztó massza
- 110 g vaj
- 110 g pisztácia vaj
- 65 g tej
- 32 g kakaó
- 2 tk rum
- 180 g cukor
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összekeverjük és 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt arany barnára sütjük. Majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- A ragasztó massza hozzávalóit edénybe tesszük és a tűzhelyen “összeforraljuk”. Ezt is hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt minden, a tésztát szétmorzsoljuk egy edénybe és a masszát elkezdjük hozzá adagolni folyamatosan míg össze nem áll.
- A végén gombócokat formázunk és apróra tört pisztáciába hempergetjük.