Az őszi ízeket kombináltam ebben a receptben. Az elengedhetetlen sütőtököt, a diót és a fahéjat. Természetesen a fűszerezést bárhogy lehet extrázni.
Őszi sütőtökös diós golyó
Puha, omlós gyorsan elkészíthető édesség az ősz ízeivel. Az alap recept Suga Paulina kókuszgolyó receptje ezt módosítottam. Bármilyen ízű golyót lehet csinálni ebből a receptből: kókuszgolyót, pisztácia golyót…stb.
Hozzávalók
Tészta
- 150 g sütőtök sütve
- 60 g olaj
- 60 g méz
- 250 g tej
- 150 g cukor
- 1 db tojás
- 100 g dió darált
- 1 tk fahéj
- 180 g liszt
- 2 csomag sütőpor
Ragasztó massza
- 220 g vaj
- 65 g tej
- 30 g kakaó
- 1 tk fahéj
- 2 tk rum
- 150 g cukor
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összekeverjük és 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt arany barnára sütjük. Majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- A ragasztó massza hozzávalóit edénybe tesszük és a tűzhelyen “összeforraljuk”. Ezt is hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt minden, a tésztát szétmorzsoljuk egy edénybe és a masszát elkezdjük hozzá adagolni folyamatosan míg össze nem áll.
- A végén gombócokat formázunk és apróra tört pisztáciába hempergetjük.