Mákos linzer
A linzer egy tökéletes vendégváró aprósütemény. Ezt a verziót mákkal vagy akár dióval is el lehet készíteni, mindkettő nagyon finom.
Hozzávalók
- 420 g liszt
- 200 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 50 g darált mák
- 300 g vaj
- 2 db tojás
Elkészítés
- Először kimérünk és leszitálunk 420 g lisztet.
- Hozzá adunk 200 g porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját és 50 g darált mákot.
- 300 g szobahőmérsékletű vajat hozzá adunk és morzsásra keverjük. Adhatunk hozzá 1 teáskanál fahéjat vagy akár pár csipet kardamomot, a variációk végtelenek.
- Ha ezzel megvagyunk hozzá adunk 2 tojást és addig gyúrjuk míg egy gombóccá össze nem áll.
- Celofánba csomagoljuk és egy fél órára hűtőbe tesszük. Én már itt egy kicsit ki szoktam nyújtani, hogy a hűtő után könnyebb legyen folytatni.
- Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztánkat. Utána kiszaggatjuk tetszőleges formára.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott formákat.
- Előmelegített sütőben, alul felül sütési programon 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.
- Ha megsültek Várunk, hogy kicsit hűljön utána pedig megkenjük lekvárral és összeragasztjuk őket.