Kovászos krumplis lángos
Ez a krumplis lángos recept nekem sokkal jobban bejön, mint a másik az oldalamon. Ez sokkal puhább, lágyabb a bélzet, viszont annyi negatívuma van, hogy a krumpli miatt ragadósabb a tészta, így nehezebb vele bánni.
Hozzávalók
Elkészítés
- Megfőzzük a krumplit.
- Hozzáadjuk a kovászt, majd dagasszuk tovább.
- Közben jöhet hozzá a főtt, áttört krumpli majd a legvégén a só. Hagyjuk pihenni 45 percet ha kidagasztottuk.
- Első hajtogatást elvégezzük, majd kb. 45 percet pihentetjük kiolajozott kelesztő tálban.
- Második hajtogatás után szintén 45 perc pihentetés.
- Elvégezzük az utolsó hajtogatást, majd 1 órát hagyjuk a pulton, utána pedig hűtőben kelesszük kb. 10-12 órát. (Én a lassú, hűtős kelesztést jobban szeretem.)
- 1-2 órát hagyjuk a pulton temperálódni a hűtő után.
- 6 db 175 grammos gombócra osszuk a tésztát, majd gömbölyítjük őket olajos felületen és celofánnal letakarva kb. 1 órát hagyjuk pihenni.
- Felhevítjük az olajat. Megformázzuk, kinyújtjuk a lángost és mehet a forró olajba. Pár percet sütjük oldalanként, majd tálaljuk.