Kovászos krumplis lángos

1K

Kovászos krumplis lángos

Ez a krumplis lángos recept nekem sokkal jobban bejön, mint a másik az oldalamon. Ez sokkal puhább, lágyabb a bélzet, viszont annyi negatívuma van, hogy a krumpli miatt ragadósabb a tészta, így nehezebb vele bánni.

Hozzávalók
  

  • 100 g krumpli főtt, áttört
  • 500 g liszt 250 KBL-100, 250 BL-55
  • 350 g víz langyos
  • 120 g kovász aktív
  • 12 g

Elkészítés
 

  • Megfőzzük a krumplit.
  • Leszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet, majd 1-2 perc dagasztás után hagyjuk 1 órát pihenni. (Autolízis: eláztatjuk a liszt szemcséket.)
  • Hozzáadjuk a kovászt, majd dagasszuk tovább.
  • Közben jöhet hozzá a főtt, áttört krumpli majd a legvégén a só. Hagyjuk pihenni 45 percet ha kidagasztottuk.
  • Első hajtogatást elvégezzük, majd kb. 45 percet pihentetjük kiolajozott kelesztő tálban.
  • Második hajtogatás után szintén 45 perc pihentetés.
  • Elvégezzük az utolsó hajtogatást, majd 1 órát hagyjuk a pulton, utána pedig hűtőben kelesszük kb. 10-12 órát. (Én a lassú, hűtős kelesztést jobban szeretem.)
  • 1-2 órát hagyjuk a pulton temperálódni a hűtő után.
  • 6 db 175 grammos gombócra osszuk a tésztát, majd gömbölyítjük őket olajos felületen és celofánnal letakarva kb. 1 órát hagyjuk pihenni.
  • Felhevítjük az olajat. Megformázzuk, kinyújtjuk a lángost és mehet a forró olajba. Pár percet sütjük oldalanként, majd tálaljuk.

Video

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close