Kovászmentő sajtos kréker
Kovász maradékból nagyon finom, egyszerű, ropogós, sajtos krékert tudunk készíteni. Vendégváró ropogtatni valónak is tökéletes.
Hozzávalók
- 300 g megmaradt kovász
- 5 cl oliva olaj
- 2 szál friss rozmaring
- 150 g sajt
- 1 teáskanál só
- 100-120 g kenyérliszt
Elkészítés
- Kimérünk 300 g megmaradt kovászt, én a 2 nap alatt összegyűjtött maradék kovászomat használtam fel.
- Adjunk hozzá 5 cl oliva olajat, 2 szál friss rozmaringot, 150 g sajtot, egy teáskanál sót és 100- 120 g kenyérlisztet, attól függ kinek milyen folyós volt a kovásza. A lisztet lassan adagoljuk, hogy elérjük a megfelelő állagot.
- Gyúrjuk össze, egy sűrű, de nyújtható tésztát kell kapnunk.
- Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki pár mm vékonyra, majd vágjuk fel egy pizzavágó segítségével.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire őket, fújjuk le olaj sprével majd a végén sózzuk meg.
- Előmelegített sütőbe 210 fokon légkeveréses módon, kb 10-12 percig süssük ,míg aranybarna színűek nem lesznek. Ha megsültek, Várjuk meg míg kihűlnek a krékerek akkor lesznek finom ropogósak.