Kovászmentő sajtos kréker

6.1K

Kovászmentő sajtos kréker

Kovász maradékból nagyon finom, egyszerű, ropogós, sajtos krékert tudunk készíteni. Vendégváró ropogtatni valónak is tökéletes.

Hozzávalók
  

  • 300 g megmaradt kovász
  • 5 cl oliva olaj
  • 2 szál friss rozmaring
  • 150 g sajt
  • 1 teáskanál
  • 100-120 g kenyérliszt

Elkészítés
 

  • Kimérünk 300 g megmaradt kovászt, én a 2 nap alatt összegyűjtött maradék kovászomat használtam fel. 
  • Adjunk hozzá 5 cl oliva olajat, 2 szál friss rozmaringot, 150 g sajtot, egy teáskanál sót és 100- 120 g kenyérlisztet, attól függ kinek milyen folyós volt a kovásza. A lisztet lassan adagoljuk, hogy elérjük a megfelelő állagot. 
  • Gyúrjuk össze, egy sűrű, de nyújtható tésztát kell kapnunk.
  • Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki pár mm vékonyra, majd vágjuk fel egy pizzavágó segítségével.
  • Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire őket, fújjuk le olaj sprével majd a végén sózzuk meg. 
  • Előmelegített sütőbe 210 fokon légkeveréses módon, kb 10-12 percig süssük ,míg aranybarna színűek nem lesznek. Ha megsültek, Várjuk meg míg kihűlnek a krékerek akkor lesznek finom ropogósak. 

Video

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close