Isler
Nagyon finom, könnyen elkészíthető Isler. Tökéletes vendégváró.
Hozzávalók
Tészta
- 350 g liszt
- 100 g darált dió
- 120 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 g vaj
- 4 db tojás sárgája
Töltelék
- 1 üveg ribizli dzsem
Bevonó
- 220 g csoki
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés
- Összegyúrjuk az összetevőket, míg egy gombóccá össze nem áll.
- Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb 2 órára.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát.
- Kiszaggatjuk tetszőleges formára.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük, alsó-felső sütési programon kb. 10 percet. Megvárjuk míg kihűl.
- Összeragasztjuk lekvárral vagy dzsemmel a korongokat.
- Vízgőz felett olvasztunk csokit és az olvasztott csokival bevonjuk őket.
- Tegyük hűtőbe, hogy a csoki rádermedjen, majd tegyük légmentesen zárt dobozba az islereket, másnapra szépen megpuhulnak.