Kezdőknek is könnyen elkészíthető süti.
Hatlapos
Nagyon finom hatlapos, a receptet a nagynénémtől kaptam, finom puha, krémes.
Hozzávalók
Tészta
- 900 g liszt
- 200 g zsír
- 150 g porcukor
- 1 db tojás egész
- 1/2 l tej
- 1 csomag szalakáli
Krém
- 2 l tej
- 400 g cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 100 g holland kakaó
- 240 g liszt
- 140 g vaj
Elkészítés
- Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, hozzáadjuk a zsírt és a tojást.
- A tejbe felfuttatjuk a szalakálit, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ha elegyedett a tészta 6 gombócra osszuk.
- A tésztagombócokat téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük a lapokat kb 8-10 perc alatt.
- Elkészítjük a krémet: Elkezdjük melegíteni a tejet. A száraz összetevőket egy tálba összekeverjük, mikor már majdnem forr a tej pár merőkanállal hozzáadunk a száraz hozzávalókhoz és egyneműre keverjük. Utána a kakaós keveréket hozzá öntjük a tűzhelyen a tejhez és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a vajat és hagyjuk hűlni.
- Ha langyosra hűlt a krém a 6 lapra egyenlő részben elosszuk és elegyengetjük a lapokon a krémet és összeállítjuk a lapokat. Ha készen vagyunk celofánnal és konyharuhával letakarjuk és 1 napot hagyjuk hűvös helyen puhulni. Ha megpuhult porcukorral megszórjuk a tetejét és fogyaszthatjuk.