Comedores de pistachos
Pisztáciás isler karácsonyi köntösben, házi ribizli lekvárral és fehér csokis, pisztáciás bevonattal.
Tészta
- 175 g harina
- 50 g pisztácia
- 62 g azúcar glasé
- 125 g vaj
- 8 g vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
Bevonat
- 100 g fehér csokipasztilla
- 1 evőkanál aceite
- 1 evőkanál pisztácia krém
Elkészítjük a tésztát:
Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk a tésztát.
Folpack-ba csomagolva pár órára hűtőbe tesszük. Próbáljuk lapos téglalapra nyújtani és úgy betenni a hűtőbe, így könnyebb lesz kinyújtanunk.
A hűtés után kinyújtjuk a tésztát vékonyra és kiszaggatjuk tetszőleges formára.
Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési módon, és ha elérte a 180 fokot, 10-12 percig sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, utána megkenjük a ribizli lekvárral és összeragasztjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a bevonatot:
Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokipasztillát, hozzáadunk 1 evőkanál olajat és 1 evőkanál pisztácia krémet.
Az összeragasztott formákra ráöntjük a bevonót, megvárjuk, hogy megdermedjen rajta és végül díszítjük tetszés szerint.