Kovász felszaporítása: 50 g kovász + 70 g teljes kiőrlésű liszt + 30 g kenyérliszt + 80 g víz. (Én így szoktam, de mindenki úgy eteti a kovászát ahogy szeretné.)
Ennél a receptnél nem szoktam bonyolítani minden hozzávalót összekeverünk és kidagasztjuk. Majd kiolajozott kelesztő tálba tesszük a tésztánkat és hagyjuk 1 órát pihenni.
Elkezdjük hajtogatni a tésztánkat, de enné a receptnél az sem baj, ha elmaradnak a hajtogatások, viszont az érési időt mindenképp hagyjuk eltelni. A teljes kiőrlésű liszt miatt ragadni fog a tészta, ezért én sziromhajtogatással szoktam hajtogatni. Az első hajtogatás után hagyjuk kb 1 órát pihenni a tésztát. (Nálam 24-25 fok van.)
Meghajtogatjuk másodszor a tésztát, majd hagyjuk kb 45 percet pihenni.
Utoljára harmadszor is meghajtogatjuk a tésztát, majd pihentetjük kb 1 órát.
Megformázzuk a kenyeret a sütőformába tesszük és hagyjuk kelni még kb 2 órát. (Én a Tescoma kerámia szendvicskenyér sütő formáját szoktam használni.) A forma tetejét kivajazom, majd ráteszem a formára.
Precalentar el horno a 200°C en el programa de cocción de abajo arriba.
Ha megkelt a kenyér betesszük a sütőbe sülni, 200 fokról egyből csökkentjük a hőfokot 180 fokra és 45 percet sütjük fedővel és 15 percet fedő nélkül.
Én nagyon szeretem ezt a kenyeret készíteni, mert relatív hamar megvan és finom puha lesz a kenyér tökéletes szendvicsnek. Ha esetleg van Tefálos melegszendvics sütőtök az XL verzióba pont passzolnak a szeletek méretei és nagyon finom melegszendvicset tudunk készíteni.