(Yo suelo hacer la masa blanca y la marrón por separado, pero también se pueden hacer en una sola. En este caso, partes la masa por la mitad y coloreas una mitad con cacao).
Fehér tészta: A száraz összetevőket kimérjük: 400 átszitált lisztet (300 g BL-55 + 100 g manitoba), 50 g porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egy kis vanília őrleményt és egy csipet sót.2 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 db tojássárgáját és 120 g aktív kovászt. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és elkezdjük dagasztani a tésztát. Hozzáadunk még 35 g olvasztott vajat és teljesen kidagasztjuk a tésztát. Kiolajozott kelesztő tálba kb. 4 órát hagyjuk pihenni. Barna tészta: A száraz összetevőket kimérjük: 400 átszitált lisztet (300 g BL-55 + 100 g manitoba), 50 g porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egy kis vanília őrleményt, 30 g kakaót és egy csipet sót. 2 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 db tojássárgáját és 120 g aktív kovászt. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és elkezdjük dagasztani a tésztát. Hozzáadunk még 35 g olvasztott vajat és teljesen kidagasztjuk a tésztát. Kiolajozott kelesztő tálban kb. 4 órát hagyjuk pihenni. Dividí la masa en 10 bolas, las blancas en bolas de 80 gramos y las marrones en bolas de 85 gramos. Tapar y dejar reposar durante 1 hora.
Formar los bollos de tronco: extender las bolas blancas y luego las marrones en forma ovalada, apilarlas unas sobre otras y enrollarlas. Cortar la parte superior en 3 sitios con un cuchillo y dejar levar, tapado, de 3,5 a 4 horas.
Cuando estén cocidos, precalentar el horno a 200 grados C en el programa de horneado de abajo arriba, pincelar los bollos con la clara de huevo restante y hornear durante unos 25 minutos hasta que estén dorados, pero esto depende del horno.