Variedades ácidas

Az édes kovász annyiban különbözik a savanyútól, hogy adunk hozzá cukrot. Akkor használjuk legfőképp, ha csökkenteni akarjuk a savasságot. Az édes kovász erősebb gluténszerkezetet hoz létre. Nagyon sűrű masa madre. Ajánlott például fánkok, péksüteményekhez. Kinézetre olyan mint a savanyú társa, de a tészta szerkezetében más lesz.

Édesebb kenyeret a következő kovászokkal érhetünk el:

1. Fehér masa madre frissítés:
– 25 g anyakovász
– 100 g fehér liszt
– 100 g víz (36 fokos)

2. Csokoládés masa madre frissítés:
– 25 g anyakovász
– 75 g fehér liszt
– 25 g bio nyers kakaópor
– 100 g víz
– 10 g nádcukor

Savanyú masa madre

A savanyú masa madre sűrűbb és savas.

Savanyúbb kenyeret a következő kovászokkal érhetünk el:

1. Savanyú teljes kiőrlésű masa madre frissítése:
– 30 g anyakovász
– 100 g teljes kiőrlésű liszt
– 60 g víz

2. Rozs masa madre frissítése:
– 25 g rozs anyakovász
– 100 g rozsliszt
– 70 g víz

Cerrar
KovászTäfér © Copyright 2025. Todos los derechos reservados.
Cerrar
es_ES