Convertir recetas de levadura en masa madre

Élesztő átszámítása kovászra: Útmutató kezdőknek.

Az élesztős receptek kovászosra való átváltása egyszerűbb, mint gondolnánk. Íme egy részletes útmutató, amely segít ebben a folyamatban:

Alapszabály:
Általánosságban elmondható, hogy 1 csomag (7g) élesztő helyettesíthető 100g aktív kovásszal.

Lépésről lépésre:
1. Kovász mennyiségének meghatározása
• 100g masa madre = 7g élesztő (1 csomag)
2. Liszt és folyadék módosítása
• Csökkentsd a liszt mennyiségét 50g-mal
• Csökkentsd a folyadék mennyiségét 50g-mal
3. Kelesztési idő növelése

Példa:
Eredeti recept:
• 500g liszt
• 300g víz
• 7g élesztő
sal

Átalakított recept:
• 450g liszt
• 250g víz
• 100g levadura activa
sal

Fontos szempontok:
• Használj aktív, buborékos kovászt
• A masa madre hidratáltsága általában 100% (egyenlő mennyiségű liszt és víz)
• Kísérletezz a mennyiségekkel, hogy megtaláld a tökéletes arányt

Tippek:
• Kezdetben próbálkozz egyszerűbb receptekkel
• Jegyezd fel a változtatásokat és az eredményeket
• Légy türelmes, a kovászos tészták általában hosszabb kelesztést igényelnek

Az élesztőről kovászra való áttérés új ízvilágot és textúrát kölcsönöz kedvenc receptjeinknek. Kísérletezz bátran, és élvezd a kovászos sütés örömeit!

Cerrar
KovászTäfér © Copyright 2025. Todos los derechos reservados.
Cerrar
es_ES