Pan de molde con masa madre

2.7K

A tescoma kerámia sütőformájához volt egy szendvicskenyér recept ezt módosítottam kicsit és kovászosítottam.

Kovászos szendvicskenyér

Akkor sütöm ezt a kenyeret, mikor reggel rájövök, hogy még aznap kellene kenyér. Gyors, egyszerű kovászos kenyér, szobahőmérsékleten kelesztve.

Ingredientes
  

  • 450 g harina BL80
  • 350 g leche tibio
  • 150 g masa madre érett
  • 30 g vaj
  • 12 g sal

Elaboración paso a paso
 

  • Ennél a kenyérnél nem szoktam cifrázni, mert a szendvicskenyérnél nem a nagy lyukacsos bélzet a cél. Összekeverjük és kidagasztjuk az összes hozzávalót. Majd hagyjuk 1 órát pihenni kiolajozott kelesztő tálba.
  • 45 percenként meghajtogatjuk háromszor. Én csak a tálba sziromhajtogatással szoktam hajtogatni.
  • A harmadik Servicio de plegado után hagyjuk 1 órát pihenni.
  • Megformázzuk a kenyeret. Én a kerámia formába szoktam keleszteni, sütőpapírral kibélelem, a tetejét vajjal kikenem, beleteszem a tésztát, ráteszem a tetejét, majd hagyom kb 2-3 órát kelni, hőmérséklettől függ. Nálam 25 fokba most 2 óra elég volt, mikor majdnem elérte a tészta már a forma tetejét előmelegítettem 200 fokra a sütőt alul felül sütési programon.
  • A kenyér tetejét lekentem egy felvert tojással, hogy szép színt kapjon. A fedőt végig rajta hagyom úgy sütöm. 200 fokon kb 15 percet sütöttem utána levettem 180 fokra és még 45 percet sült.

Vídeo

¿Te ha gustado esta receta? ¡Suscríbete a mi canal!


o hágase socio colaborador

Cerrar
KovászTäfér © Copyright 2025. Todos los derechos reservados.
Cerrar
es_ES