Finom, laktató kovászos pizzás csiga.
Kovászos pizzás csiga
Majdnem ugyan az recept szerint mint az édes verzió, kis módosítással.
Ingredientes
Pasta
- 300 g leche tibio
- 75 g vaj
- 25 g oliva olaj
- 200 g masa madre
- 700 g harina
- 12 g sal
- 1 db Huevo egész
- 3 db yema de huevo
Relleno
- sűrített paradicsom
- bazsalikom
- oregánó
- sal
- csipet cukor
- fekete bors
- gépsonka
Elaboración paso a paso
- Kidagasztjuk a tésztát az összes hozzávalóval.
- Utána 1 órát pihentetjük kiolajozott kelesztő tálba.
- Óránként meghajtogatjuk 3* tésztát. Elkezdjük hajtogatni a tésztát, én egy laminálást csinálok, mint a rétestésztát ablakosra húzzuk, majd összehajtjuk, mint egy borítékot és feltekerjük. Pihentetjük 1 órát.
- Volver a doblar, esta vez no tan grande, masajear con las yemas de los dedos, doblar y enrollar la masa. Dejar reposar de nuevo durante 1 hora.
- Doblar la masa una última vez, yo he utilizado una corteza de pétalos. Agarra la masa y tira de ella hacia arriba con pequeños movimientos, luego dóblala hacia el lado opuesto, dando vueltas en círculo, y al final, dale la vuelta a toda la masa. Dejar reposar en un lugar cálido durante unas 2 horas.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát. Majd lekenjük oliva olajjal és a paradicsomos pizza töltelékkel. Én kicsit vízzel is be szoktam spriccelni a felületét. Behajtjuk a tészta két oldalát, hogy a töltelék ne folyjon ki. Utána pedig óvatosan feltekerjük.
- Cortar en trozos de 2-3 cm y colocar en una bandeja de horno forrada con papel de hornear. Pincélelos con una mezcla de 1 huevo y 1 sorbo de leche. A continuación, tápelos y déjelos leudar durante unas 3-4 horas en un lugar cálido.
- Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési programon 180 fokra.
- Cuando estén cocidas, pincélalas una vez más con la mezcla de huevo y leche.
- A sütőbe tesszük őket és 25-30 perc alatt készre sütjük a csigákat.