Pistachio ball
A kókuszgolyó pisztáciás verziója. A kókuszgolyó alap receptje Suga Paulina receptje ezt módosítottam, pisztáciásítottam. (Tényleg sokkal puhább, finomabb, mint a kekszes verzió, nem száraz.)
Tészta
- 60 g oil
- 60 g méz
- 250 g milk
- 150 g sugar
- 1 db Egg
- 100 g pisztácia tört
- 180 g flour
- 18 g sütőpor
- 1 cs vaniliás cukor
Ragasztó massza
- 90 g vaj
- 130 g pisztácia vaj
- 65 g milk
- 30 g kakaó
- 2 tk rum
- 180 g sugar
A tészta hozzávalóit összekeverjük és 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt arany barnára sütjük. Majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A ragasztó massza hozzávalóit edénybe tesszük és a tűzhelyen “összeforraljuk”. Ezt is hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt minden, a tésztát szétmorzsoljuk egy edénybe és a masszát elkezdjük hozzá adagolni folyamatosan míg össze nem áll.
A végén gombócokat formázunk és apróra tört pisztáciába hempergetjük.