Go Back

Sourdough pancakes

A nyár elengedhetetlen finomsága a lángos, nem a legegészségesebb étel, de kovásszal nem annyira nehéz a gyomornak. (Mi ezt tapasztaltuk.)

Ingredients
  

  • 2 dl milk
  • 1 dl natúr joghurt vagy tejföl
  • 150 g sourdough
  • 1 db Egg
  • 1 tk sugar
  • 1 kk salt
  • 500 g flour

Instructions
 

  • Az összetevőket kidagasztjuk. Majd pihentetjük 1 órát, kiolajozott kelesztő tálba.
  • 45 percenként 3* meghajtogatjuk a tésztát szirom hajtogatással.
  • A 3. hajtogatás után hagyjuk 2 órát meleg helyen kelni, majd tegyük be a hűtőbe további 10-12 órára.
  • 10-12 óra hűtős kelesztés után hagyjuk 2 órát a konyhapulton temperálódni.
  • Osszuk a tésztánkat kb 150 grammos gombócokra, attól függően ki mekkora lángost szeretne sütni. Majd takarjuk le konyharuhával a gombócokat és hagyjuk még 2-3 órát pihenni.
  • Hevítsük fel egy serpenyőbe az olajat.
  • Formázzuk meg olajos kézzel a lángosokat, ki milyen vastagon szereti.
  • Majd tegyük a forró olajba és süssük oldalanként pár percet, míg színt nem kap.
  • Tálaljuk simán vagy tejföllel, sajttal ki hogy szereti.

Video

QR Code linking back to recipe