Pisztáciás isler
Pisztáciás isler karácsonyi köntösben, házi ribizli lekvárral és fehér csokis, pisztáciás bevonattal.
Ingredients
Pasta
- 175 g flour
- 50 g pistachios
- 62 g icing sugar
- 125 g vaj
- 8 g vanilla sugar
- 2 db egg yolk
Filler
- 1 üveg ribizli lekvár
Bevonat
- 100 g fehér csokipasztilla
- 1 tablespoon oil
- 1 tablespoon pisztácia krém
Instructions
Elkészítjük a tésztát:
- Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk a tésztát.
- Folpack-ba csomagolva pár órára hűtőbe tesszük. Próbáljuk lapos téglalapra nyújtani és úgy betenni a hűtőbe, így könnyebb lesz kinyújtanunk.
- A hűtés után kinyújtjuk a tésztát vékonyra és kiszaggatjuk tetszőleges formára.
- Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési módon, és ha elérte a 180 fokot, 10-12 percig sütjük.
- Megvárjuk amíg kihűl, utána megkenjük a ribizli lekvárral és összeragasztjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a bevonatot:
- Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokipasztillát, hozzáadunk 1 evőkanál olajat és 1 evőkanál pisztácia krémet.
- Az összeragasztott formákra ráöntjük a bevonót, megvárjuk, hogy megdermedjen rajta és végül díszítjük tetszés szerint.