Pistachio ball

5.6K

Pisztáciás golyó

A kókuszgolyó pisztáciás verziója. A kókuszgolyó alap receptje Suga Paulina receptje ezt módosítottam, pisztáciásítottam. (Tényleg sokkal puhább, finomabb, mint a kekszes verzió, nem száraz.)

Ingredients
  

Pasta

  • 60 g oil
  • 60 g méz
  • 250 g milk
  • 150 g sugar
  • 1 db Egg
  • 100 g pistachios tört
  • 180 g flour
  • 18 g baking powder
  • 1 cs vaniliás cukor

Ragasztó massza

  • 90 g vaj
  • 130 g pisztácia vaj
  • 65 g milk
  • 30 g Cocoa
  • 2 tk rum
  • 180 g sugar

Instructions
 

  • A tészta hozzávalóit összekeverjük és 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt arany barnára sütjük. Majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  • A ragasztó massza hozzávalóit edénybe tesszük és a tűzhelyen “összeforraljuk”. Ezt is hagyjuk kihűlni.
  • Ha kihűlt minden, a tésztát szétmorzsoljuk egy edénybe és a masszát elkezdjük hozzá adagolni folyamatosan míg össze nem áll.
  • A végén gombócokat formázunk és apróra tört pisztáciába hempergetjük.
Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US