Sourdough pumpkin pompos

9.8K
Sponsored by
The recipe is published in the BB Decor Shop supported by.

Kovászos töki pompos

Töki pompos vagy kenyérlángos (ki hogy hívja), légiesen könnyű tésztával.

Ingredients
  

Pasta

  • 250 g Bread flour
  • 250 g pizza flour
  • 120 g sourdough
  • 300- 350 g Water room temperature
  • 120 g krumpli főtt
  • 15 g olaj vagy zsír
  • 10 g salt

Feltét

  • tejföl
  • salt
  • bors
  • fokhagyma
  • sajt ízlés szerint
  • lilahagyma
  • szalonna
  • kolbász

Instructions
 

  • Kimérjük a vizet és elkeverjük benne a kovászt, hozzáadjuk a főtt, áttört krumplit, majd rászitáljuk a liszteket. Elkezdjük dagasztani, majd 30 percet pihentetjük.
  • Adjuk hozzá az olajat és a sót, és dagasszuk tovább. Pihentessük 1 órát kiolajozott kelesztő tálba.
  • Elkezdjük hajtogatni a tésztát. Én ilyenkor laminálni szoktam. Utána 1 órát pihentetjük a pulton.
  • Ismét hajtogatjuk sziromhajtással és 1 órát megint pihentetjük.
  • Csinálunk egy coil hajtást, 1 órát pihentetjük.
  • elvégezzük az utolsó hajtogatást szirom hajtással, majd 2 órát pihentetjük. Utána 24-48 órára hűtőbe tesszük kelni.
  • A hűtőből kivesszük, hagyjuk 1-2 órát temperálódni a pulton.
  • Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és eligazítjuk benne a tésztát olajos kézzel.
  • Rátesszük a feltétet: 1. tejföl, só, bors, fokhagyma, sajt. 2. lilahagyma. 3. szalonna
  • Előmelegített sütőben, alul-felül sütési módon, 200 fokon sütjük, kb. 30 percig.

Video

Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US