Sandwich bread with sourdough

2.7K

A tescoma kerámia sütőformájához volt egy szendvicskenyér recept ezt módosítottam kicsit és kovászosítottam.

Kovászos szendvicskenyér

Akkor sütöm ezt a kenyeret, mikor reggel rájövök, hogy még aznap kellene kenyér. Gyors, egyszerű kovászos kenyér, szobahőmérsékleten kelesztve.

Ingredients
  

  • 450 g flour BL80
  • 350 g milk lukewarm
  • 150 g sourdough érett
  • 30 g vaj
  • 12 g salt

Instructions
 

  • Ennél a kenyérnél nem szoktam cifrázni, mert a szendvicskenyérnél nem a nagy lyukacsos bélzet a cél. Összekeverjük és kidagasztjuk az összes hozzávalót. Majd hagyjuk 1 órát pihenni kiolajozott kelesztő tálba.
  • 45 percenként meghajtogatjuk háromszor. Én csak a tálba sziromhajtogatással szoktam hajtogatni.
  • A harmadik Folding service után hagyjuk 1 órát pihenni.
  • Megformázzuk a kenyeret. Én a kerámia formába szoktam keleszteni, sütőpapírral kibélelem, a tetejét vajjal kikenem, beleteszem a tésztát, ráteszem a tetejét, majd hagyom kb 2-3 órát kelni, hőmérséklettől függ. Nálam 25 fokba most 2 óra elég volt, mikor majdnem elérte a tészta már a forma tetejét előmelegítettem 200 fokra a sütőt alul felül sütési programon.
  • A kenyér tetejét lekentem egy felvert tojással, hogy szép színt kapjon. A fedőt végig rajta hagyom úgy sütöm. 200 fokon kb 15 percet sütöttem utána levettem 180 fokra és még 45 percet sült.

Video

Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US