Kovászos krumplis kenyér
Ha a sütés napján nem fogyna el ez a kenyér 1-2 napig is garantáltan puha lesz.
Ingredients
- 200 g krumpli főt, reszelt
- 1 kg Bread flour BL80
- 700 g Water krumpli főző lé
- 200 g sourdough Active
- 1 e Fat
- 30 g salt
Instructions
- Autolízis: Leszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet. Pihentetjük 1 órát.
- Jöhet hozzá az active leaven, 1 evőkanál zsír, a lereszelt főtt krumpli, elkezdjük dagasztani a tésztát. Majd hozzáadjuk a végén a sót és teljesen kidagasztjuk a tésztát. Kiolajozott kelesztő tálba tesszük a tésztát és 1 órát pihentetjük.
- Elkezdjük hajtogatni a tésztát tetszőleges módon majd pihentetjük 30 percet.
- Másodszor is meghajtogatjuk a tésztát, majd 30 percet pihentetjük.
- Harmadszor is meghajtogatjuk a tésztát és pihentetjük 1 órát.
- Elfelezzük a tésztát és előformázzuk őket, majd pihentetjük 10 percet.
- Elvégezzük a végső formázást, összecsipkedjük és gömbölyítjük a tésztát, majd szakajtóba tesszük, konyharuhával letakarjuk és hűtőbe kb 12 órát kelesszük.
- Kivesszük a hűtőből a tésztákat, hagyjuk a konhapulton temperálódni.
- Előmelegítjük a sütőt 250 fokra, alul-felül sütési programon.
- Sütőpapírra borítjuk a tésztát és tetszőlegesen megmintázzuk.
- Ha felmelegedett a sütőbe betesszük sülni. Pizza kövön sütés: 250 fokon 20 percet majd 200 fokra csökkentjük a hőmérsékletet 15 percet és végül 180 fokra csökkentjük 25 percet. Kb 1 órát sütjük összesen.