Plum jam in the oven

3.6K

Egyszerű sűrű szilvalekvár sütőben sütve tartósítószer nélkül. Fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval fűszerezve. Tökéletes lekváros buktába.

Szilvalekvár sütőben

Egyszerű szilvalekvár sütőben sütve. 5 kg gyümölcsből kb .2-3 kg lekvár lesz attól függően, hogy ki mennyire hagyja sűrűre.

Ingredients
  

  • 5 kg szilva
  • 500 g sugar
  • 1 tablespoon fahéj őrölt
  • 1 kávéskanál szegfűszeg őrölt
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Instructions
 

  • Megmossuk és kimagozzuk a szilvát, majd feldaraboljuk tetszőleges méretűre és egy tepsibe tesszük.
  • Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési módon, 180 fokon. Ha elérte a sütő a hőmérsékletet betesszük a szilvát.
  • 30 percenként megkeverjük.
  • Az 5. körnél hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Nem muszáj ezeket hozzáadni, el is lehet hagyni, de nekünk nem volt elég édes a szilva cukor nélkül, így egy kicsit tettem hozzá. Visszatesszük még 1-2 körre a sütőbe.
  • Igazából itt már mindenki döntse el, hogy milyen sűrűre szeretné a lekvárt aszerint tegye vissza a sütőbe. Ha elértük a megfelelő állagot, sterilizált forró üvegekbe merjük a forró lekvárt.
  • (Én befőző fóliát is szoktam használni.) 10 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket majd száraz dunsztba tesszük úgy hagyjuk szép lassan kihűlni.

Video

Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US