Strawberry jam with basil

1.2K

Egyszerű 10 perc alatt elkészíthető eperdzsem.

Strawberry jam with basil

Gyors és egyszerű eperdzsem egy kis bazsalikommal extrázva.

Ingredients
  

  • 1725 g eper
  • 1-2 marék bazsalikom friss
  • 455 g sugar
  • 1 tk citromsav
  • 35 g 3:1 dzsemfix

Instructions
 

  • (Ezekkel az arányokkal 3 db 5 dl-es üveg dzsem jön ki.) Leszedjük az epret, megmossuk és a rossz részeket kivágjuk belőle. Az eperhez nagyon passzol a menta, citromfű, levendula és a bazsalikom is, bátran próbáljátok ki ezekkel a fűszernövényekkel.
  • Sterilizáljuk az üvegeket: Én el szoktam mosogatógépbe mosatni őket, majd 105 fokos sütőbe beteszem kb. 30 percre.
  • Feltesszük egy lábasba főni az epret, hozzáadunk ízlés szerint 1-2 marék friss apróra vágott bazsalikom levelet. Összenyomkodjuk villával vagy botmixerrel pépesítjük. A habot leszedjük a tetejéről.
  • Jöhet hozzá 1 teáskanál citromsav, 455 g cukor és 35 g dzsemfix. (1 csomag + 1/4 csomag)
  • Forrástól számítva kb. 3 percig forraljuk, majd a forró sterilizált üvegekbe merjük a forró dzsemet. Én befőző fóliát is szoktam a tetejére tenni, ráhúzzuk az üveg tetejét és kb. 10 percre fejre állítjuk. Utána be szoktam takargatni és így hagyom kihűlni.

Video

Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US