Breadcrumbs with sourdough

5.9K

Az alap kelt tészta recept Bebepiskóta receptje, ezt kovászosítottam.

Lekváros bukta kovásszal

Ezt a kelt tészta alap receptet szoktam használni a túrós batyunál is, nagyon finom, puha, foszlós lesz a tészta. Az alap recept Bebepiskóta receptje, ezt kovászosítottam.

Ingredients
  

  • 550 g fehér liszt BL-55 + manitoba + BL-80
  • 2,5 dl milk
  • 100 g sugar
  • 1 cs vanilla sugar
  • vanília őrlemény
  • salt
  • 125 g active leaven
  • 2 db Egg
  • 100 g vaj vaj + házi zsír keverve

Instructions
 

  • Az összes hozzávalót kimérjük egy tálba a vaj kivételével. Én a BL-55 finomlisztet (400 g) kevertem manitoba (100 g) és BL-80 kenyérliszttel (50 g).
  • Elkezdjük dagasztani a tésztát, a végén hozzáadjuk a vajat (80 g) + én ezt is kevertem házi mangalica zsírral (20 g). Kidagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott kelesztő tálban pihentetjük egy órát.
  • Háromszor meghajtogatjuk a tésztát és közte mindig pihentetjük egy órát. Én sziromhajtogatással hajtogattam.
  • A harmadik Folding service után pihentetjük egy órát és kb. 100 grammos gombócokra osszuk a tésztát. (Én így szeretem, ebből nagyobb bukták lesznek.)
    Kinyújtjuk nagyjából téglalap alakúra a gombócokat, megkenjük lekvárral (sűrű lekvárral a legjobb a folyós dzsem valószínű ki fog folyni a hő hatására), majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Az illesztésnél vizes kézzel összecsipkedjük. (Mint a bejglinél.)
  • Letakarva meleg helyen kb. 3 órát hagyjuk kelni. Ha megkeltek, egy tojással lekenjük őket. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra alsó – felső sütési programon.
  • Ha felmelegedett a sütő, betesszük sülni a buktákat, kb. 30 percig sütjük, de figyeljétek, mert az idő sütő függő. Ha megsültek, tálaljuk. Lehet porcukrozni is aki szeretné.

Video

Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US