Mézeskalács kovásszal
A karácsony nem is karácsony mézeskalács nélkül. Nagyon egyszerű elkészíteni, így akár a gyerekeket is bele lehet vonni.
Ingredients
- 130 g méz
- 1 package mézeskalács fűszerkeverék
- 150 g vaj vagy margarin
- 150 g sugar
- 2 db Egg egész
- 1/2 narancs vagy citromlé
- 500 g flour
- 50 g sourdough
Instructions
- Kimérjük egy edénybe a mézet, hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket majd elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vajat, és ha elolvadt hagyjuk kihűlni.
- Egy másik edénybe kikeverjük a cukrot a tojásokkal. Facsarunk bele narancs vagy citrom levet.
- Egy harmadik edénybe kimérjük a lisztet, hozzáöntjük a cukros, tojásos keveréket, a kovászt és a mézes keveréket is, majd összegyúrjuk. Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formákra.
- Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütési programon sütjük 12-15 percet. (Sütő függő.)
- Utána lehet díszíteni. Én légmentesen zárható dobozban szoktam tárolni, így finom puha marad.