Pizza snails with sourdough

3.6K

Finom, laktató kovászos pizzás csiga.

Kovászos pizzás csiga

Majdnem ugyan az recept szerint mint az édes verzió, kis módosítással.

Ingredients
  

Pasta

  • 300 g milk lukewarm
  • 75 g vaj
  • 25 g olive oil
  • 200 g sourdough
  • 700 g flour
  • 12 g salt
  • 1 db Egg egész
  • 3 db egg yolk

Filler

  • sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • oregánó
  • salt
  • csipet cukor
  • fekete bors
  • gépsonka

Instructions
 

  • Kidagasztjuk a tésztát az összes hozzávalóval.
  • Utána 1 órát pihentetjük kiolajozott kelesztő tálba.
  • Óránként meghajtogatjuk 3* tésztát. Elkezdjük hajtogatni a tésztát, én egy laminálást csinálok, mint a rétestésztát ablakosra húzzuk, majd összehajtjuk, mint egy borítékot és feltekerjük. Pihentetjük 1 órát.
  • Fold again, this time not as big, massage with your fingertips, fold and roll up the dough. Let it rest again for 1 hour.
  • Fold the dough in one last time, I used a petal crust. Grab hold of the dough and pull it upwards in small movements, then fold it over to the opposite side, going around in a circle, and at the end, flip the whole dough over. Leave to rest in a warm place for about 2 hours.
  • Lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát. Majd lekenjük oliva olajjal és a paradicsomos pizza töltelékkel. Én kicsit vízzel is be szoktam spriccelni a felületét. Behajtjuk a tészta két oldalát, hogy a töltelék ne folyjon ki. Utána pedig óvatosan feltekerjük. 
  • Slice into 2-3 cm pieces and place on a baking tray lined with baking paper. Brush with a mixture of 1 egg and 1 sip of milk. Then cover them and leave them to rise for about 3-4 hours in a warm place.
  • Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési programon 180 fokra.
  • When they are cooked, brush them once more with the egg and milk mixture.
  • A sütőbe tesszük őket és 25-30 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US