Finom, laktató kovászos pizzás csiga.
Kovászos pizzás csiga
Majdnem ugyan az recept szerint mint az édes verzió, kis módosítással.
Ingredients
Pasta
- 300 g milk lukewarm
- 75 g vaj
- 25 g olive oil
- 200 g sourdough
- 700 g flour
- 12 g salt
- 1 db Egg egész
- 3 db egg yolk
Filler
- sűrített paradicsom
- bazsalikom
- oregánó
- salt
- csipet cukor
- fekete bors
- gépsonka
Instructions
- Kidagasztjuk a tésztát az összes hozzávalóval.
- Utána 1 órát pihentetjük kiolajozott kelesztő tálba.
- Óránként meghajtogatjuk 3* tésztát. Elkezdjük hajtogatni a tésztát, én egy laminálást csinálok, mint a rétestésztát ablakosra húzzuk, majd összehajtjuk, mint egy borítékot és feltekerjük. Pihentetjük 1 órát.
- Fold again, this time not as big, massage with your fingertips, fold and roll up the dough. Let it rest again for 1 hour.
- Fold the dough in one last time, I used a petal crust. Grab hold of the dough and pull it upwards in small movements, then fold it over to the opposite side, going around in a circle, and at the end, flip the whole dough over. Leave to rest in a warm place for about 2 hours.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát. Majd lekenjük oliva olajjal és a paradicsomos pizza töltelékkel. Én kicsit vízzel is be szoktam spriccelni a felületét. Behajtjuk a tészta két oldalát, hogy a töltelék ne folyjon ki. Utána pedig óvatosan feltekerjük.
- Slice into 2-3 cm pieces and place on a baking tray lined with baking paper. Brush with a mixture of 1 egg and 1 sip of milk. Then cover them and leave them to rise for about 3-4 hours in a warm place.
- Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési programon 180 fokra.
- When they are cooked, brush them once more with the egg and milk mixture.
- A sütőbe tesszük őket és 25-30 perc alatt készre sütjük a csigákat.