Savoury noodles

6.4K

A maradék sourdough felhasználásának egy nagyon jó módja ez a recept. Könnyű elkészíteni és szerintem sokkal finomabb mint egy bolti tészta.

Kovászmentő nokedli

Egyszerű és pikk-pakk elkészíthető.

Ingredients
  

  • 300 g flour
  • 200 g maradék sourdough
  • 2 db whole egg
  • salt
  • Water

Instructions
 

  • Először kimérjük a lisztet, a fele lehet teljes kiőrlésű liszt.
  • Hozzáadjuk a kovászt, a tojásokat, ízlés szerint a sót és annyi vizet, hogy egy nyúlós, lágy, ragacsos tésztát kapjunk.
  • Összedolgozzuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy nem elég lágy, még adjunk hozzá vizet.
  • Pihentessük letakarva kb. 1 órát.
  • Tegyük fel forrni a vizet, dobjunk bele egy kis sót.
  • Szaggassuk lobogó vízbe egy nokedli szaggató segítségével. Ahogy feljön a víz felszínére a nokedli, kiszedjük egy szűrővel és lecsepegtetjük róla a vizet.
  • A végén öntünk rá olajat vagy valamilyen zsiradékot, hogy ne ragadjon össze a tészta. Tálaljuk és fogyaszthatjuk is.

Video

Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US