A maradék sourdough felhasználásának egy nagyon jó módja ez a recept. Könnyű elkészíteni és szerintem sokkal finomabb mint egy bolti tészta.
Kovászmentő nokedli
Egyszerű és pikk-pakk elkészíthető.
Ingredients
- 300 g flour
- 200 g maradék sourdough
- 2 db whole egg
- salt
- Water
Instructions
- Először kimérjük a lisztet, a fele lehet teljes kiőrlésű liszt.
- Hozzáadjuk a kovászt, a tojásokat, ízlés szerint a sót és annyi vizet, hogy egy nyúlós, lágy, ragacsos tésztát kapjunk.
- Összedolgozzuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy nem elég lágy, még adjunk hozzá vizet.
- Pihentessük letakarva kb. 1 órát.
- Tegyük fel forrni a vizet, dobjunk bele egy kis sót.
- Szaggassuk lobogó vízbe egy nokedli szaggató segítségével. Ahogy feljön a víz felszínére a nokedli, kiszedjük egy szűrővel és lecsepegtetjük róla a vizet.
- A végén öntünk rá olajat vagy valamilyen zsiradékot, hogy ne ragadjon össze a tészta. Tálaljuk és fogyaszthatjuk is.