Baked poppy beans with poppy seeds

3K

Kovászos mákos babka

Kovászos erdei gyümölcsös mákos babka, más néven jeruzsálemi kalács. Nagyon finom puha és az ízesítésben a variációk végtelenek. Fogok több ízesítéssel is készíteni.

Ingredients
  

Pasta

  • 100 g fehérliszt (KBL-100)
  • 150 g Bread flour
  • 100 g sourdough
  • 50 g milk
  • 50 g meringue
  • 50 g sugar
  • 25 g darált mák
  • 40 g vaj
  • 1 db Egg
  • 1 tweets salt

Filler

  • 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
  • 70 g málna vagy erdei gyümölcs szörp
  • 25 g starch
  • 100 g meringue

Cukorszirup

  • 40 g sugar
  • 30 g Water

Instructions
 

  • Összeöntjük az összetevőket.
  • Kidagasztjuk a tésztát.
  • Pihentetjük 1 órát.
  • Elkezdjük hajtogatni a tésztát, én egy laminálást csináltam.
  • pihentetjük 1 órát.
  • Meghajtogatjuk másodszor is a tésztát, majd ismét pihentetjük 1 órát.
  • Elvégezzük az utolsó hajtogatást sziromhajtogatással.
  • Hagyjuk kelni meleg helyen kb 2 órát.
  • Majd nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát és kenjük meg a töltelékkel, tekerjük fel, mint a csigát és függőlegesen vágjuk félbe a rudat és fonjuk össze úgy, hogy a töltelék felfele legyen. Tegyük be a formába.
  • Ha aznap szeretnénk megsütni, hagyjuk meleg helyen kelni a formában letakarva kb 4-6 órát.
    Ha csak másnap szeretnénk sütni akkor tegyük hűtőbe éjszakára.
  • Sütés előtt kenjük le 1 tojás és egy korty tej keverékével. És én virágspriccelővel meg szoktam vízzel is spriccelni.
  • Előmelegített alsó felső sütési programon 180 fokon süssük kb 40-45 percet. Én a sütőbe is szoktam párásítani.
  • Ha megsült a babka még forrón kenjük le és locsoljuk meg cukorsziruppal. Én 40 g cukrot főztem fel 30 g vízzel. Ez szép fényt fog adni a tésztánknak és nagyon puha is lesz. Hagyjuk, hogy a tészta jól beigya és kihűljön.

Video

Did you like this recipe? Subscribe to my Channel!


or join as a supporting member

Close
KovászTäfér © Copyright 2025. All rights reserved.
Close
en_US