Kovászos szendvicskenyér

2.7K

A tescoma kerámia sütőformájához volt egy szendvicskenyér recept ezt módosítottam kicsit és kovászosítottam.

Kovászos szendvicskenyér

Akkor sütöm ezt a kenyeret, mikor reggel rájövök, hogy még aznap kellene kenyér. Gyors, egyszerű kovászos kenyér, szobahőmérsékleten kelesztve.

Zutaten
  

  • 450 g Mehl BL80
  • 350 g Milch lauwarm
  • 150 g Sauerteig érett
  • 30 g vaj
  • 12 g Salz

Anleitungen
 

  • Ennél a kenyérnél nem szoktam cifrázni, mert a szendvicskenyérnél nem a nagy lyukacsos bélzet a cél. Összekeverjük és kidagasztjuk az összes hozzávalót. Majd hagyjuk 1 órát pihenni kiolajozott kelesztő tálba.
  • 45 percenként meghajtogatjuk háromszor. Én csak a tálba sziromhajtogatással szoktam hajtogatni.
  • A harmadik hajtogatás után hagyjuk 1 órát pihenni.
  • Megformázzuk a kenyeret. Én a kerámia formába szoktam keleszteni, sütőpapírral kibélelem, a tetejét vajjal kikenem, beleteszem a tésztát, ráteszem a tetejét, majd hagyom kb 2-3 órát kelni, hőmérséklettől függ. Nálam 25 fokba most 2 óra elég volt, mikor majdnem elérte a tészta már a forma tetejét előmelegítettem 200 fokra a sütőt alul felül sütési programon.
  • A kenyér tetejét lekentem egy felvert tojással, hogy szép színt kapjon. A fedőt végig rajta hagyom úgy sütöm. 200 fokon kb 15 percet sütöttem utána levettem 180 fokra és még 45 percet sült.

Video

Hat Ihnen dieses Rezept gefallen? Abonnieren Sie meinen Kanal!


oder als Fördermitglied beitreten

Schließen Sie
KovászTäfér © Copyright 2025. Alle Rechte vorbehalten.
Schließen Sie
de_DE