Bazsalikomos eperdzsem

1.2K

Egyszerű 10 perc alatt elkészíthető eperdzsem.

Bazsalikomos eperdzsem

Gyors és egyszerű eperdzsem egy kis bazsalikommal extrázva.

Zutaten
  

  • 1725 g eper
  • 1-2 marék bazsalikom friss
  • 455 g Zucker
  • 1 tk citromsav
  • 35 g 3:1 dzsemfix

Anleitungen
 

  • (Ezekkel az arányokkal 3 db 5 dl-es üveg dzsem jön ki.) Leszedjük az epret, megmossuk és a rossz részeket kivágjuk belőle. Az eperhez nagyon passzol a menta, citromfű, levendula és a bazsalikom is, bátran próbáljátok ki ezekkel a fűszernövényekkel.
  • Sterilizáljuk az üvegeket: Én el szoktam mosogatógépbe mosatni őket, majd 105 fokos sütőbe beteszem kb. 30 percre.
  • Feltesszük egy lábasba főni az epret, hozzáadunk ízlés szerint 1-2 marék friss apróra vágott bazsalikom levelet. Összenyomkodjuk villával vagy botmixerrel pépesítjük. A habot leszedjük a tetejéről.
  • Jöhet hozzá 1 teáskanál citromsav, 455 g cukor és 35 g dzsemfix. (1 csomag + 1/4 csomag)
  • Forrástól számítva kb. 3 percig forraljuk, majd a forró sterilizált üvegekbe merjük a forró dzsemet. Én befőző fóliát is szoktam a tetejére tenni, ráhúzzuk az üveg tetejét és kb. 10 percre fejre állítjuk. Utána be szoktam takargatni és így hagyom kihűlni.

Video

Hat Ihnen dieses Rezept gefallen? Abonnieren Sie meinen Kanal!


oder als Fördermitglied beitreten

Schließen Sie
KovászTäfér © Copyright 2025. Alle Rechte vorbehalten.
Schließen Sie
de_DE