Tang Zhong Kakaoschnecke mit Sauerteig

417

Csokis-kakaós csiga kovásszal

A legpuhább kakaós csiga kovásszal és Tang Zhong technikával készítve. Próbáljátok ki! Puha, foszlós, levegős álom a tészta.

Zutaten
  

Tang Zhong

  • 240 g Milch vagy víz
  • 40 g Mehl

Nudeln

  • Tang Zhong (kihűlt)
  • 600 g Mehl
  • 200 g Sauerteig aktív
  • 120 g Milch
  • 1 db Ei
  • 1 db Eigelb
  • 1 Paket Vanillezucker
  • 40 g Fett
  • 30 g vaj
  • 7 g Salz

Füllstoff

  • 100 g vaj olvasztott
  • 100 g Kakao Holland
  • 150 g Zucker barna
  • 110 g csoki

Anleitungen
 

  • Elkészítjük először a Tang Zhong-ot. Aki nem tudja mi ez, van egy külön oldal ahol részletezek mindent. Keverjük össze a Tang Zhong-hoz szükséges 40g lisztet és 240g tejet. Melegítsük 65°C-ra folyamatos kevergetés mellett, amíg sűrű állagot nem kapunk. Majd hagyjuk kihűlni. Utána adjuk hozzá a tésztánkhoz.
  • Kimérjük a tejet, a tojásokat, a kovászt, hozzáadjuk a Tang Zhong-ot és rászitáljuk a lisztet. Elkezdjük dagasztani a tésztát, majd Kneten közben hozzáadjuk a zsírt és a vajat. A Kneten legvégén jöhet a só.
  • Teljesen kidagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott kelesztő tálban pihentetjük 1 órát.
  • Elkezdjük hajtogatni a tésztát tetszőleges módon, majd hagyjuk pihenni 1 órát.
  • Elvégezzük a második hajtogatást, majd hagyjuk pihenni 1 órát.
  • A harmadik utolsó hajtogatás után hagyjuk érni a tésztát még 2 órát.
  • Formázás: Kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát és megkenjük a vajjal, megszórjuk a kakaóval, a cukorral és a csokival. Feltekerjük egy rúdba és 3-4 cm-s darabokra felszeleteljük és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Újabban én közel rakom őket egymáshoz, hogy a sütés során összeérjenek így a szélük is finom puha lesz, nem szárad ki. Hagyjuk kelni kb 2-3 órát.
  • Előmelegítjük a sütőt 200 fokra alsó-felső sütési programon.
  • Lekenjük a csigákat 1 felvert tojással és egy korty tejjel.
  • Betesszük sülni a csigákat, gőzösítünk a sütőbe. Egyből csendesítjük a sütőt 200 fokról 180 fokra és kb 30 perc alatt készre sütjük.

Video

Hat Ihnen dieses Rezept gefallen? Abonnieren Sie meinen Kanal!


oder als Fördermitglied beitreten

Schließen Sie
KovászTäfér © Copyright 2025. Alle Rechte vorbehalten.
Schließen Sie
de_DE