Szilvalekvár sütőben

3.6K

Egyszerű sűrű szilvalekvár sütőben sütve tartósítószer nélkül. Fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval fűszerezve. Tökéletes lekváros buktába.

Szilvalekvár sütőben

Egyszerű szilvalekvár sütőben sütve. 5 kg gyümölcsből kb .2-3 kg lekvár lesz attól függően, hogy ki mennyire hagyja sűrűre.

Zutaten
  

  • 5 kg szilva
  • 500 g Zucker
  • 1 Esslöffel fahéj őrölt
  • 1 kávéskanál szegfűszeg őrölt
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Anleitungen
 

  • Megmossuk és kimagozzuk a szilvát, majd feldaraboljuk tetszőleges méretűre és egy tepsibe tesszük.
  • Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési módon, 180 fokon. Ha elérte a sütő a hőmérsékletet betesszük a szilvát.
  • 30 percenként megkeverjük.
  • Az 5. körnél hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Nem muszáj ezeket hozzáadni, el is lehet hagyni, de nekünk nem volt elég édes a szilva cukor nélkül, így egy kicsit tettem hozzá. Visszatesszük még 1-2 körre a sütőbe.
  • Igazából itt már mindenki döntse el, hogy milyen sűrűre szeretné a lekvárt aszerint tegye vissza a sütőbe. Ha elértük a megfelelő állagot, sterilizált forró üvegekbe merjük a forró lekvárt.
  • (Én befőző fóliát is szoktam használni.) 10 percre fejtetőre állítjuk az üvegeket majd száraz dunsztba tesszük úgy hagyjuk szép lassan kihűlni.

Video

Hat Ihnen dieses Rezept gefallen? Abonnieren Sie meinen Kanal!


oder als Fördermitglied beitreten

Schließen Sie
KovászTäfér © Copyright 2025. Alle Rechte vorbehalten.
Schließen Sie
de_DE