Semmelbrösel mit Sauerteig

5.9K

Az alap kelt tészta recept Bebepiskóta receptje, ezt kovászosítottam.

Lekváros bukta kovásszal

Ezt a kelt tészta alap receptet szoktam használni a túrós batyunál is, nagyon finom, puha, foszlós lesz a tészta. Az alap recept Bebepiskóta receptje, ezt kovászosítottam.

Zutaten
  

  • 550 g fehér liszt BL-55 + manitoba + BL-80
  • 2,5 dl Milch
  • 100 g Zucker
  • 1 cs Vanillezucker
  • vanília őrlemény
  • Salz
  • 125 g aktiver Sauerteig
  • 2 db Ei
  • 100 g vaj vaj + házi zsír keverve

Anleitungen
 

  • Az összes hozzávalót kimérjük egy tálba a vaj kivételével. Én a BL-55 finomlisztet (400 g) kevertem manitoba (100 g) és BL-80 kenyérliszttel (50 g).
  • Elkezdjük dagasztani a tésztát, a végén hozzáadjuk a vajat (80 g) + én ezt is kevertem házi mangalica zsírral (20 g). Kidagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott kelesztő tálban pihentetjük egy órát.
  • Háromszor meghajtogatjuk a tésztát és közte mindig pihentetjük egy órát. Én sziromhajtogatással hajtogattam.
  • A harmadik hajtogatás után pihentetjük egy órát és kb. 100 grammos gombócokra osszuk a tésztát. (Én így szeretem, ebből nagyobb bukták lesznek.)
    Kinyújtjuk nagyjából téglalap alakúra a gombócokat, megkenjük lekvárral (sűrű lekvárral a legjobb a folyós dzsem valószínű ki fog folyni a hő hatására), majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Az illesztésnél vizes kézzel összecsipkedjük. (Mint a bejglinél.)
  • Letakarva meleg helyen kb. 3 órát hagyjuk kelni. Ha megkeltek, egy tojással lekenjük őket. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra alsó – felső sütési programon.
  • Ha felmelegedett a sütő, betesszük sülni a buktákat, kb. 30 percig sütjük, de figyeljétek, mert az idő sütő függő. Ha megsültek, tálaljuk. Lehet porcukrozni is aki szeretné.

Video

Hat Ihnen dieses Rezept gefallen? Abonnieren Sie meinen Kanal!


oder als Fördermitglied beitreten

Schließen Sie
KovászTäfér © Copyright 2025. Alle Rechte vorbehalten.
Schließen Sie
de_DE