Lebkuchen mit Sauerteig

2.2K

Mézeskalács kovásszal

A karácsony nem is karácsony mézeskalács nélkül. Nagyon egyszerű elkészíteni, így akár a gyerekeket is bele lehet vonni.

Zutaten
  

  • 130 g Honig
  • 1 Paket mézeskalács fűszerkeverék
  • 150 g vaj vagy margarin
  • 150 g Zucker
  • 2 db Ei egész
  • 1/2 narancs vagy citromlé
  • 500 g Mehl
  • 50 g Sauerteig

Anleitungen
 

  • Kimérjük egy edénybe a mézet, hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket majd elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vajat, és ha elolvadt hagyjuk kihűlni.
  • Egy másik edénybe kikeverjük a cukrot a tojásokkal. Facsarunk bele narancs vagy citrom levet.
  • Egy harmadik edénybe kimérjük a lisztet, hozzáöntjük a cukros, tojásos keveréket, a kovászt és a mézes keveréket is, majd összegyúrjuk. Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára.
  • Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formákra.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütési programon sütjük 12-15 percet. (Sütő függő.)
  • Utána lehet díszíteni. Én légmentesen zárható dobozban szoktam tárolni, így finom puha marad.

Video

Hat Ihnen dieses Rezept gefallen? Abonnieren Sie meinen Kanal!


oder als Fördermitglied beitreten

Schließen Sie
KovászTäfér © Copyright 2025. Alle Rechte vorbehalten.
Schließen Sie
de_DE