Spanyol édesség a mi fánkunkhoz hasonlít az íze, de mégis más. A Párizsi Disneyland-ben ettem először és nagyon megízlett.
Churros
Nagyon egyszerű finom édesség. Készíthető kovásszal vagy anélkül, én már mindenbe is teszek kovászt. 🙂
Hozzávalók
- 2 dl víz
- 60 g vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 150 g liszt
- 2 db tojás
- 200 g kovász
Elkészítés
- A vizet a vajjal, a vaníliás cukrokkal és egy csipet sóval össze melegítjük.
- Mikor elolvadt a vaj, lekapcsoljuk a tűzhelyet és hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Hagyjuk egy 10-15 percet hűlni.
- Ha langyosra hűlt jöhet hozzá a tojás és a kovász majd egyneműre keverjük és habzsákba töltjük. Amit én használtam díszítő cső: Szőregi 887
- Közben elkezdjük melegíteni az olajat, kb 170 fokosnak kell lennie majd a sütéshez.
- Én egy sütőpapírt fel szoktam csíkokra vágni arra szoktam kinyomni a habzsákból a csíkokat, majd sütőpapírostól teszem az olajba. A sütőpapírt kihúzom egy csipesszel alóla és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Egy papírtörlőre tesszük a churrost, hogy lecsepegjen a felesleges olaj, majd egyből még forrón meghempergetjük fahéjas cukorban.
- Csoki szósszal vagy tejszínhabbal tálaljuk, ki mivel szeretné.