Támogató
A recept megjelenését a BB Dekor Shop támogatta.
Kovászos töki pompos
Töki pompos vagy kenyérlángos (ki hogy hívja), légiesen könnyű tésztával.
Hozzávalók
Tészta
- 250 g kenyérliszt
- 250 g pizzaliszt
- 120 g kovász
- 300- 350 g víz szobahőmérsékletű
- 120 g krumpli főtt
- 15 g olaj vagy zsír
- 10 g só
Feltét
- tejföl
- só
- bors
- fokhagyma
- sajt ízlés szerint
- lilahagyma
- szalonna
- kolbász
Elkészítés
- Kimérjük a vizet és elkeverjük benne a kovászt, hozzáadjuk a főtt, áttört krumplit, majd rászitáljuk a liszteket. Elkezdjük dagasztani, majd 30 percet pihentetjük.
- Adjuk hozzá az olajat és a sót, és dagasszuk tovább. Pihentessük 1 órát kiolajozott kelesztő tálba.
- Elkezdjük hajtogatni a tésztát. Én ilyenkor laminálni szoktam. Utána 1 órát pihentetjük a pulton.
- Ismét hajtogatjuk sziromhajtással és 1 órát megint pihentetjük.
- Csinálunk egy coil hajtást, 1 órát pihentetjük.
- elvégezzük az utolsó hajtogatást szirom hajtással, majd 2 órát pihentetjük. Utána 24-48 órára hűtőbe tesszük kelni.
- A hűtőből kivesszük, hagyjuk 1-2 órát temperálódni a pulton.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és eligazítjuk benne a tésztát olajos kézzel.
- Rátesszük a feltétet: 1. tejföl, só, bors, fokhagyma, sajt. 2. lilahagyma. 3. szalonna
- Előmelegített sütőben, alul-felül sütési módon, 200 fokon sütjük, kb. 30 percig.