Kovászos töki pompos

7.8K
Támogató
A recept megjelenését a BB Dekor Shop támogatta.

Kovászos töki pompos

Töki pompos vagy kenyérlángos (ki hogy hívja), légiesen könnyű tésztával.

Hozzávalók
  

Tészta

  • 250 g kenyérliszt
  • 250 g pizzaliszt
  • 120 g kovász
  • 300- 350 g víz szobahőmérsékletű
  • 120 g krumpli főtt
  • 15 g olaj vagy zsír
  • 10 g

Feltét

  • tejföl
  • bors
  • fokhagyma
  • sajt ízlés szerint
  • lilahagyma
  • szalonna
  • kolbász

Elkészítés
 

  • Kimérjük a vizet és elkeverjük benne a kovászt, hozzáadjuk a főtt, áttört krumplit, majd rászitáljuk a liszteket. Elkezdjük dagasztani, majd 30 percet pihentetjük.
  • Adjuk hozzá az olajat és a sót, és dagasszuk tovább. Pihentessük 1 órát kiolajozott kelesztő tálba.
  • Elkezdjük hajtogatni a tésztát. Én ilyenkor laminálni szoktam. Utána 1 órát pihentetjük a pulton.
  • Ismét hajtogatjuk sziromhajtással és 1 órát megint pihentetjük.
  • Csinálunk egy coil hajtást, 1 órát pihentetjük.
  • elvégezzük az utolsó hajtogatást szirom hajtással, majd 2 órát pihentetjük. Utána 24-48 órára hűtőbe tesszük kelni.
  • A hűtőből kivesszük, hagyjuk 1-2 órát temperálódni a pulton.
  • Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és eligazítjuk benne a tésztát olajos kézzel.
  • Rátesszük a feltétet: 1. tejföl, só, bors, fokhagyma, sajt. 2. lilahagyma. 3. szalonna
  • Előmelegített sütőben, alul-felül sütési módon, 200 fokon sütjük, kb. 30 percig.

Video

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close