A házi nyújtott rétesből nekem a sós túrós és a sós káposztás a kedvencem, ha így készítitek el ezt az egyszerű prószát ennek ugyan olyan íze lesz. 🙂
Sós túrós prósza
Egyszerű, gyorsan elkészíthető recept. Az íz variációkban pedig rengeteg verzió létezik sós és édes verzióban is. Hozni fogok több prósza receptet is, ahogy mi készítjük.
Hozzávalók
- 800 g aludttej vagy kefir
- 240 g tejföl
- 1 db tojás
- 300 g liszt
- só ízlés szerint
Elkészítés
- Kikeverjük a tészta nedves hozzávalóit: Az aludttejet, a tejfölt, a tojást, majd sózzuk ízlés szerint.
- Több adagban hozzáadjuk a lisztet, kikeverjük teljesen a tésztát. Kb egy palacsinta állagú tésztát kell kapni.
- Kizsírozunk egy tepsit, majd beleöntjük a tésztát.
- Kikeverünk 250 g rögös túrót kb 2 evőkanál tejföllel, ezt is sózzuk, majd a tepsibe "szaggatjuk" a tészta tetejére.
- Én szoktam a végén még plusz tejfölt is szaggatni rá.
- Előmelegített sütőben alul – felül sütési programon 200 fokon kb 1 óra alatt készre sütjük és készen is vagyunk. Megvárjuk, hogy kihűljön és lehet szeletelni.