Hatlapos

40

Kezdőknek is könnyen elkészíthető süti.

Hatlapos

Nagyon finom hatlapos, a receptet a nagynénémtől kaptam, finom puha, krémes.

Hozzávalók
  

Tészta

  • 900 g liszt
  • 200 g zsír
  • 150 g porcukor
  • 1 db tojás egész
  • 1/2 l tej
  • 1 csomag szalakáli

Krém

  • 2 l tej
  • 400 g cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 100 g holland kakaó
  • 240 g liszt
  • 140 g vaj

Elkészítés
 

  • Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, hozzáadjuk a zsírt és a tojást.
  • A tejbe felfuttatjuk a szalakálit, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ha elegyedett a tészta 6 gombócra osszuk.
  • A tésztagombócokat téglalap alakúra nyújtjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük a lapokat kb 8-10 perc alatt.
  • Elkészítjük a krémet: Elkezdjük melegíteni a tejet. A száraz összetevőket egy tálba összekeverjük, mikor már majdnem forr a tej pár merőkanállal hozzáadunk a száraz hozzávalókhoz és egyneműre keverjük. Utána a kakaós keveréket hozzá öntjük a tűzhelyen a tejhez és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg sűrű nem lesz. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a vajat és hagyjuk hűlni.
  • Ha langyosra hűlt a krém a 6 lapra egyenlő részben elosszuk és elegyengetjük a lapokon a krémet és összeállítjuk a lapokat. Ha készen vagyunk celofánnal és konyharuhával letakarjuk és 1 napot hagyjuk hűvös helyen puhulni. Ha megpuhult porcukorral megszórjuk a tetejét és fogyaszthatjuk.
Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close