Kovászos tejes kifli

6.4K

Kovászos tejes kifli

Egyszerűen elkészíthető kovászos tejes kifli pihe-puha bélzettel.

Hozzávalók
  

  • 500 g liszt
  • 2,5 dl tej meleg
  • 25 g natúr joghurt vagy tejföl
  • 150 g kovász
  • 13 g
  • 23 g cukor
  • 50 g vaj szobahőmérsékletű

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat összedagasszuk. Ha kidagasztottuk teljesen a tésztát 1 órát hagyjuk érni.
  • Elkezdjük hajtogatni a tésztát, majd pihentetjük 45 percet.
  • Másodszor is meghajtogatjuk a tésztát és ismét pihentetjük 45 percet.
  • Meghajtogatjuk utoljára a tésztát és meleg helyen hagyjuk még kb. 2 órát kelni.
  • Majd tegyük be egy éjszakára (vagy 10-12 órára) a hűtőbe.
  • Ha letelt a 10-12 óra vegyük ki a tésztát a hűtőből és hagyjuk kb. 1-2 órát temperálódni a pulton.
  • Formázzuk meg a kifliket, ki hogy szeretné. Én egy nagy körre szoktam kinyújtani a tésztát és pizzavágóval mindig felezem, így a végén elérjük a megfelelő háromszögeket. Majd a kis háromszögeket kinyújtjuk és feltekerjük.
  • 1 felvert tojással lekenjük a kifliket és megszórjuk egy kis sóval vagy amivel szeretnénk.
  • Előmelegítjük a sütőt 200 fokra alul-felül sütési programon. Ha elérte a hőfokot, betesszük a kifliket és párásítunk. Egyből csökkentjük 200 fokról 180 fokra a sütőt és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük a kifliket.

Video

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close