Mákos linzer

2.1K

Mákos linzer

A linzer egy tökéletes vendégváró aprósütemény. Ezt a verziót mákkal vagy akár dióval is el lehet készíteni, mindkettő nagyon finom.

Hozzávalók
  

  • 420 g liszt
  • 200 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 50 g darált mák
  • 300 g vaj
  • 2 db tojás

Elkészítés
 

  • Először kimérünk és leszitálunk 420 g lisztet. 
  • Hozzá adunk 200 g porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját és 50 g darált mákot. 
  • 300 g szobahőmérsékletű vajat hozzá adunk és morzsásra keverjük. Adhatunk hozzá 1 teáskanál fahéjat vagy akár pár csipet kardamomot, a variációk végtelenek. 
  • Ha ezzel megvagyunk hozzá adunk 2 tojást és addig gyúrjuk míg egy gombóccá össze nem áll. 
  • Celofánba csomagoljuk és egy fél órára hűtőbe tesszük. Én már itt egy kicsit ki szoktam nyújtani, hogy a hűtő után könnyebb legyen folytatni. 
  • Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztánkat. Utána kiszaggatjuk tetszőleges formára. 
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott formákat. 
  • Előmelegített sütőben, alul felül sütési programon 180 fokon kb 10-12 percig sütjük. 
  • Ha megsültek Várunk, hogy kicsit hűljön utána pedig megkenjük lekvárral és összeragasztjuk őket. 

Video

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close